Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

14 Φλεβάρη, πάντοτε μαζί μακάρι....

Το ότι η μέρα του αγίου Βαλεντίνου είναι καθαρά εμπορική(πλέον γιατί παλιότερα είχε σημασία στο εξωτερικό) το ξέρουμε. Το ότι οι απανταχού ερωτευμένοι εκμεταλλεύονται την υπέροχη ατμόσφαιρα και γίνονται παιδιά που γιορτάζουν τον έρωτά τους, επίσης το ξέρουμε. Το ότι μπορούμε κι εμείς οι ελεύθεροι να γιορτάσουμε τον Άγιο Βαλεντίνο κακομαθαίνοντας ένα απ' τα αγαπημένα μας άτομα το ξέρετε? Ρωτάτε ποιο? Μα φυσικά τον εαυτό μας!!!! Δείτε παρακάτω συνταγές πρωινού για ερωτευμένους -και μη- και κάντε τη μέρα σας πιο ιδιαίτερη... Το αξίζετε!.




tn_6234241_m


Βάλτε τον πρωινό καφέ σε κούπες σε σχήμα καρδιάς! Κι αν δεν βρείτε σε σχήμα καρδιάς, σίγουρα μπορείτε να βρείτε πολύ οικονομικές κούπες που έχουν να κάνουν με την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου.


tn_878522_s

Παρουσιάστε το με έναν τρόπο που θα δείξει ότι η ημέρα ξεκινάει με μια ..."έξτρα δόση" αγάπης! Δείτε για παράδειγμα μια ιδέα για όσους είναι fan του γερού πρωινού με αυγά και λουκάνικα!




ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ


Ας γίνουμε λίγο πιο αγαπησιάρηδες... Αυγό καρδούλα σε φωλιά ψωμιού.... Τέλειο!!!

2 φέτες ψωμί του τοστ
τυρί του τοστ
ζαμπόν
μια φόρμα (για κουλουράκια) καρδούλα
1 αυγό.



Κάνουμε το τοστ μας όπως κάθε μέρα αλλά το ψήνουμε μόνο από τη μία πλευρά.
Κατόπιν αφαιρούμε με το φορμάκι καρδούλα ένα κομμάτι του τοστ. Το βάζουμε στο τηγάνι με λίγο βούτυρο από την άψητη πλευρά. Σπάμε το αυγό μέσα στην τρύπα του τοστ και το αφήνουμε μέχρι να ψηθεί.

Αυτό ήταν όλο. Εύκολο ε;


tn_4251881_m

Αν πάλι είστε από τους τύπους που δεν παίρνουν σχεδόν τίποτα για πρωινό, ετοιμάστε κάτι πολύ απλό! Σερβίρετε τον καφέ σας μαζί με μια φέτα του τοστ στην οποία θα έχετε σχηματίσει μια κόκκινη καρδιά από μαρμελάδα φράουλα! Ακόμα κι αν δεν έχετε όρεξη για πρωινό, η λαχταριστή καρδιά θα σας ανοίξει την όρεξη!


tn_2375430_m

Αν είστε απλά ο τύπος του σάντουϊτς, αυτή η πρόταση θα σας ενθουσιάσει.. Μπορείτε να το πάρετα ακόμη και στην δουλειά...! Κάντε κάποια ..."ζουζουνιά", όπως να κόψετε το ζαμπόν και το τυρί σε σχήμα καρδιάς! Μην υπερβάλετε όμως! Να θυμάστε ότι αν το ανοίξετε στη δουλειά, θα το δουν και οι συνάδελφοι...



tn_1848986_m

Σερβίρετέ τα όλα πιο προσεγμένα με μικρές "ζουζουνιές" που θα σας βγάλουν απ' τη ρουτίνα...!!!

Δεν είναι ανάγκη να αναλώσετε όλη σας την ημέρα στην κουζίνα για να το πετύχετε. Ακόμη και μια απλή μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα μπορεί να μεταμορφωθεί με το κατάλληλο "food styling".


tn_4770100_m



Και τώρα μου ήρθε Η έμπνευση!!! Ποια είναι μία απ' τις πιο εύκολες συνταγές με ψωμί, παραδοσιακή λιχουδιά της μαμάς ή της γιαγιάς και κλασικό αμερικάνικο πρωινό? Αν σας πω ότι γίνετε με μπαγιάτικο ψωμί? Ακόμα δεν....? Μα είναι πολύ απλό!!! Αβγόφετες, ή όπως τις λένε στο Αμέρικα French toast... Το πιο γευστικό "σκουπιδοφαγητό" (καθώς είναι στην ουσία περισσεύματα) που μπορεί να είναι από σκέτη αβγόφετα που δε βάζεις τίποτα(όπως τις τσάκιζα μικρή όταν τις έκανε η γιαγιά) έως το πιο elegant και εκλεπτυσμένο σνακ... Η συνταγή πανεύκολη, πραγματικά μπορεί να ονομαστεί και φαγητό "του τεμπέλη" .

Ξεκινάμε. Κόβεις το μπαγιάτικο ψωμί σε τόσες φέτες όσες θες να ετοιμάσεις. Σ' ένα μπολ χτυπάς ένα αυγό και ρίχνεις γάλα. Σ' αυτό το μπολ ρίχνεις μια μια τις φέτες ψωμιού και μετά τις τηγανίζεις (είτε σε λάδι, είτε σε μαργαρίνη). Μοσχοβολάνε.


Πρόταση 1:
Σοκολατένιες αβγόφετες(σόρι αν έκανα κανένα λάθος στη μετάφραση)

1 κούπα έτοιμο γάλα κακάο (π.χ. Νεσκουϊκ)
2 μεγάλα αυγά
2 κ.γ. βούτυρο ή μαργαρίνη
8 φέτες λευκό ή γαλλικό φωμί
Προαιρετικά:
Γλυκιά κρέμα γάλακτος χτυπημένη(σαντιγί)
Τριμένη σοκολάτα
Φρέσκα βατόμουρα

  1. Ανακατέψτε το κακάο με τ' αυγά σ' ένα μέτριο μπολ
  2. Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη, αντικολλητική κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  3. Βουτήξτε το ψωμί στο μείγμα  μέχρι να καλυφθεί το ίδιο καλά και απ' τις 2 πλευρές.
  4. Ψήστε το ψωμί περίπου 3 λεπτά για την κάθε πλευρά ή μεχρι να ψηθεί καλά.
  5. Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη. Διακοσμείστε με σαντιγί, σοκολάτα και βατόμουρα.

4 μερίδες.

Υπολογισμός χρόνου
Προετοιμασία: 15 mins
Μαγείρεμα: 6 mins

Σοκολάτα Δεκατιανό Φρυγανιά.





Πρόταση 2:
Για μεγαλύτερη ακόμα αμαρτία τα συμπληρώνουμε με καραμελωμένα μήλα που κι αυτά γίνονται πανεύκολα. Κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια τα τηγανίζουμε για πολύ λίγο σε βούτυρο και ζάχαρη. Μόλις λίγο ροδίσουν είναι έτοιμα... Συμπληρώνουμε και με maple syrup..

ΠΡΩΙΝΟ ΜΕ ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ





Θέλετε κάτι πιο εξεζητημένο...??? Έφτασεεε..!!! Μια γρήγορη, πανεύκολη και νοστιμότατη συνταγή για πρωινό (ή για απογευματινό, όπως το δοκίμασα εγώ)


ΑΒΓΑ "EN COCOTTE"

Αβγά εν κοκότ



ΥΛΙΚΑ (για μια μερίδα)
2 αβγά
2 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη (ή παρμεζάνα)
1 κ.σ. κρέμα γάλακτος ( ή 1 κ.σ. εβαπορέ)
Μαργαρίνη για επάλειψη
Αλάτι & πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλέιφουμε με μαργαρίνη ένα μικρό πορσελάνινο μπολ (αυτά που χρησιμοποιούμε για σουφλέ). Ρίχνουμε μέσα τα υλικά με την εξής σειρά: 2 αβγά, χωρίς να τα χτυπήσουμε, 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος (το δοκίμασα και με κρέμα και με εβαπορέ και ήταν υπέροχο) και τριμμένη γραβιέρα(το δοκίμασα και με κίτρινο τυρί-γκούντα- και είναι νοστιμότατο, αλλά μην περιμένετε την υφή της κρούστας) από πάνω. Δεν ανακατεύουμε. Ψήνουμε αυστηρά στους 165 βαθμούς Κελσίου για 12 λεπτά. Το αβγό θα γίνει σαν κρεμούλα, με τραγανή κρούστα γραβιέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου