Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Το εορταστικό μενού του "άσχετου"....

Οι συνταγές που ακολουθούν είναι απ' τον asxeto με τη συνεργασία του dietup . Η ανάρτηση δίνει την εντύπωση ενός άντρα που προσπάθησε να περιποιηθεί την καλή του, απ' το πρωί μέχρι το βράδυ, φτιάχνοντας ένα μενού ειδικά για τον Άγιο Βαλεντίνο... Το γεγονός ότι οι συνταγές είναι και ελαφριές βοηθά να εντυπωσιαστεί η κοπέλα που λέγαμε(αν τρώγεται φυσικά το φαγητό του) : )

Μενού για ερωτευμένους. (Το μενού του Αγίου Βαλεντίνου)



Πεντανόστιμες light συνταγές που θα ενθουσιάσουν τον σύντροφό σας και εσάς, χωρίς να σας επιβαρύνουν με πολλές θερμίδες και λιπαρά! Απολαύστε το ερωτικό μενού του Αγίου Βαλεντίνου χωρίς τύψεις, αλλά με πολλή φαντασία και πολλή γεύση!






Πεντανόστιμες light συνταγές που θα ενθουσιάσουν τον σύντροφό σας και εσάς, χωρίς να σας επιβαρύνουν με πολλές θερμίδες και λιπαρά! Απολαύστε το ερωτικό μενού του Αγίου Βαλεντίνου χωρίς τύψεις, αλλά με πολλή φαντασία και πολλή γεύση!
Πρωινό στο κρεβάτι2 μικρές τετράγωνες βαφλίτσες (θα βρείτε έτοιμες στο σούπερ μάρκετ)
1 φλιτζάνι φράουλες (αν δεν βρείτε φρέσκες χρησιμοποιήστε κατεψυγμένες που θα έχετε αφήσει να ξεπαγώσουν) κομμένες σε φέτες
2 κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα φράουλα ή σιρόπι φράουλας
60γρ τυρί κρέμα light
1 φλιτζάνι σαντιγί που θα (έχετε παρασκευάσει με light κρέμα γάλακτος και 1-2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη)


Χτυπήστε σε ένα μπολ την σαντιγί μαζί με το τυρί κρέμα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα. Προσθέστε το μισό φλιτζάνι φράουλες και ανακατέψτε και πάλι. (Την κρέμα μπορείτε να την ετοιμάσετε από την προηγούμενη ημέρα, προσθέστε όμως τις φράουλες τελευταία στιγμή).


Ζεστάνετε τις βάφλες σε μια τοστιέρα ή ένα αντικολλητικό τηγάνι για λίγα λεπτά. Απλώστε πάνω από την κάθε μία το μίγμα της κρέμας με τις φράουλες. Στολίστε περιχύνοντας με το σιρόπι ή το γλυκού κουταλιού φράουλας και τελειώστε γαρνίροντας με φρέσκες φράουλες!


Σερβίρετε μαζί με ένα ποτήρι φρσκοστυμμένο χυμό ή ένα φλιτζάνι ζεστό αρωματικό καφέ!

Για το δείπνο…Σαλάτα Caprese… εντυπωσιακή, γρήγορη, πεντανόστιμη!
2 μέτριες ντομάτες
1 μπαλάκι μοτσαρέλας
Λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου
λίγο παρθένο ελαιόλαδο
λίγο ξύδι μπαλσάμικο
αλάτι, πιπέρι


Κόβετε τις ντομάτες σε φέτες, σταματώντας ένα εκατοστό πριν τη βάση έτσι ώστε να σχηματίσετε κάτι σαν ακορντεόν. Κόψτε τις έτσι ώστε να έχετε 4 σχισμές σε κάθε ντομάτα. Κόβετε τη μοτσαρέλα σε 8 λεπτές φέτες και τοποθετείτε από μία φέτα σε κάθε σχισμή της ντομάτας.

Σε ένα μιξεράκι χτυπήστε λίγο ελαιόλαδο με λίγα φρέσκα φύλλα δυόσμου. Περιχύνετε την κάθε ντομάτα με 1-2 κουταλάκια του γλυκού από το αρωματικό μίγμα και αλατοπιπερώνετε (προτιμήστε φρεσκοτριμμένο πιπέρι). Τελειώνετε με λίγες σταγόνες μπαλσάμικο.



Σουβλάκια κοτόπουλου με πικάντικη σος από ουίσκι… σίγουρα θα τον ξετρελάνετε!
Για τα σουβλάκια κοτόπουλου:2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε τετραγωνάκια
1/2 πράσινη πιπεριά κομμένη σε τετραγωνάκια
½ κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 καλαμάκια για σουβλάκι
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι


Αφήνετε τα καλαμάκια μέσα σε νερό για περίπου 5 λεπτά ώστε να μην καούν κατά το ψήσιμο. Ξεκινάτε να σουβλίζετε τα υλικά ως εξής: Ξεκινήστε με μια πράσινη πιπεριά, κοτόπουλο, κόκκινη πιπεριά και κρεμμύδι, κοτόπουλο, πράσινη πιπεριά και κρεμμύδι, κοτόπουλο κτλ μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τελειώστε βάζοντας στο πάνω μέρος ένα κομμάτι πιπεριάς. Αλείψτε τα με ελάχιστο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε.

Ψήστε τα καλαμάκια σας στο φούρνο ή στην τοστιέρα γυρνώντας τα συχνά για να ψηθούν ομοιόμορφα!

Για τη σος με ουίσκι*:
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (ή 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο κρεμμύδι – θα το βρείτε στα μπαχαρικά)
2 κουταλάκια του γλυκού ταμπάσκο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας worcestershire sauce
¼ φλιτζάνι ουίσκι
¼ φλιτζάνι νερό
¾ φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
1 κύβο βοδινού


*Τα υλικά είναι για να φτιάξετε περίπου ένα φλιτζάνι σος ουίσκι. Εσείς θα χρειαστείτε περίπου 2 κουταλιές της σούπας για το σερβίρισμα. Όση περισσέψει βάλτε τη σε γυάλινο δοχείο που κλίνει καλά και διατηρείται έτσι για αρκετές μέρες στο ψυγείο. Συνοδεύει τέλεια τόσο ψητό κοτόπουλο, όσο και χοιρινό αλλά και ψητό σολωμό.


Ετοιμάστε τη σος από την προηγούμενη μέρα. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (προσοχή: θέλει συχνό ανακάτεμα ώστε να μην κολλήσει και να μην ξεχειλίσει από το σκεύος γιατί φουσκώνει). Θα χρειαστεί περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να δέσει η σος.


Μπορείτε να σερβίρετε τη σος απευθείας πάνω στα σουβλάκια σας ή να την βάλετε σε πολύ μικρά μπολάκια για σος δίπλα από το πιάτο.

Συνοδέψτε το πιάτο με ψητή πατάτα: πλύνετε καλά την πατάτα με τη φλούδα, αρχικά βάλτε τη να βράσει για περίπου 20 λεπτά και συνεχίστε στο φούρνο μέχρι να την τρυπήσετε και να είναι μαλακή. Κόψτε στη μέση την πατάτα κατά μήκος και χαράξτε τη σάρκα έτσι ώστε να σχηματίσετε καρό. Βάλτε από μια κουταλιά του γλυκού μαργαρίνη light στο κάθε μισό, αλατοπιπερώστε και σερβίρετε.

Μια άλλη ιδέα είναι να συνοδέψετε το πιάτο με αρωματικό ρύζι “basmati”.

Ο γλυκός, σοκολατένιος πειρασμός…Υλικά για 4 μερίδες (αφού οι πιθανότητες να σταματήσετε στη μία μερίδα είναι μικρές…)
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη (για πασπάλισμα)
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (ξεχωριστά)
1/4 φλιτζανιού σκόνη κακάου
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ελάχιστο αλάτι (1/10 κουταλάκι του γλυκού)
¼ φλιτζάνι γάλα με 1% λιπαρά
1 βανίλια
1 αυγό
1 ασπράδι αυγού
ελάχιστο κρεμόριο(ή ξυνό ή κρέμα ταρτάρ) (1/10 κουταλάκι του γλυκού)
45γρ σοκολάτα κουβερτούρα
½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
Λίγη light μαργαρίνη για επάλειψη


Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς.



Αλείψτε 4 μικρά, ατομικά πυρίμαχα σκεύη για σουφλέ με ελάχιστη μαργαρίνη που έχετε αφήσει να λιώσει. Πασπαλίστε το εσωτερικό τους με τη μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη.


Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, το κακάο, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατέψτε, Προσθέστε σταδιακά το γάλα ενώ ανακατεύετε με σύρμα. Βάλτε το μίγμα να βράσει για περίπου 3 λεπτά μέχρι να πήξει. Βγάλτε από τη φωτιά, αφήστε να κρυώσει για περίπου 5 λεπτά και προσθέστε τη βανίλια και τον κρόκο του αυγού. Ανακατέψτε καλά, αδειάστε το μίγμα σε ένα μπολ και αφήστε να κρυώσει.


Χτυπήστε τα 2 ασπράδια σε ένα μίξερ μέχρι να έχετε μια αφράτη μαρέγκα. Στη συνέχεια προσθέστε σταδιακά τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και το κρεμόριο και αφήστε να χτυπηθούν καλά μέχρι να έχετε μια κρέμα που «στέκεται». Αδειάστε το 1/3 του μίγματος μέσα στο μίγμα σοκολάτας και ανακατέψτε απαλά. Συνεχίστε με το υπόλοιπο μίγμα αυγού και την κουβερτούρα. Ανακατέψτε και πάλι απαλά. Αδειάστε το μίγμα στα 4 πυρίμαχα σκεύη και ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά (βυθίστε ένα μαχαίρι σε ένα από τα 4: είναι έτοιμα όταν το μαχαίρι σας δεν έχει υπολείμματα από τη ζύμη).


Σερβίρετε όταν είναι ακόμα χλιαρά, πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη άχνη.


(Η κάθε μερίδα έχει περίπου 200Kcal)


Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr


Διαβάστε Περισσότερα: http://www.asxetos.gr/articles/sex-love/menoy-toy-agioy-valentinoy-eroteymenoi-syntages.html#ixzz1mKYh36FV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου