Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΠΟΥΤΑΝΑ ΜΕ AIDS



Δεν με προβλημάτισε καθόλου να βάλω αυτή τη φωτογραφία κι αυτόν τον τίτλο γιατί το ζήτημα μου είναι η προσοχή σας. Και κυρίως των αντρών. Κι επειδή ο άντρας στη λέξη πουτάνα (και στην έννοια) και σε μια τέτοια φωτο δεν αντιστέκεται, ελπίζω όσοι μπούν ότι θα το διαβάσουν. Το θέμα μου είναι το τραφικινγκ .. 


Το τράφικινγκ είναι το σύγχρονο δουλεμπόριο. Μιλώντας με μια γυναίκα που επιχειρεί στο χώρο των studios μου εξήγησε ότι μια κοπέλα θύμα του τράφικινγκ που δεν της μένει τίποτα από την αμοιβή που αφήνει ο πελάτης θα φτάσει στο σημείο να το κάνει χωρίς προφυλακτικό για να της μείνουν λίγα ευρώ. Έτσι κι αλλιώς είναι εξαθλιωμένη, απελπισμένη και δεν έχει τίποτα να χάσει. Ο πελάτης δε που αδιαφορεί αν η συγκεκριμένη είναι θύμα δουλεμπορίου και είναι και τόσο ανόητος να ζητήσει συνέυρεση χωρίς προφυλακτικό τιμωρείται από την συναυτουργία του στο έγκλημα σχεδόν με όρους αρχαίας τραγωδίας. Σαν Οιδίποδας βάζει τα χεράκια του και βγάζει τα ματάκια του. Το ότι όπως ανακοίνωσε ο Λοβέρδος οι περισσότεροι από τους πελάτες ήταν άντρες παντρεμένοι που ενδεχομένως έχουν και παιδιά, κάνει το σκηνικό ακόμα πιό δραματικό.

Ίσως είναι καιρός με αυτή τη δυσάρεστη αφορμή να μιλήσουμε για το τράφικινγκ. Υπάρχει αν σας ενδιαφέρει να ενημερωθείτε το βιβλίο του Siddharth Kara (Σιντάρθ Καρά) με το τίτλο: «Σεξ Τράφικινγκ: Στο άδυτο της Οικονομίας της Σύγχρονης Δουλείας».

Το βιβλίο δεν αναφέρεται μόνο στην αποτρόπαια σκλαβιά γυναικών και παιδιών για σεξουαλική εκμετάλλευση αλλά και στο δουλεμπόριο γυναικών και παιδιών για καταναγκαστική εργασία, που απλώνονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Από την Ινδία, την Ασία, τη Λατινική Αμερική και την Αφρική, έως την Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη. Στο τέλος του 2006 οι σκλάβες/οι της καταναγκαστικής πορνείας και μαύρης εργασίας ήταν 28,4 εκατομμύρια, με αυξητική τάση στις μέρες μας. Το 1,2 εκατομμύρια από αυτά είναι νεαρές γυναίκες και παιδιά που έχουν εξαπατηθεί, απαχθεί, αποπλανηθεί και πουληθεί από τα δίκτυα των σωματεμπόρων του οργανωμένου εγκλήματος, για να εκπορνευτούν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Οι σημερινοί σκλάβοι του σεξ και της δουλείας αποτελούν έναν από τους πιο κερδοφόρους παράνομους επιχειρηματικούς κλάδους του «εμπορίου» στον κόσμο.

Από τις περισσότερες χώρες που προέρχονται «της γης οι κολασμένες», πέρασε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο…

Πηγή: Μarymary

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου