Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Εξεταστική(ή το πυρ το εξώτερον)!

    Η φετινή εξεταστική του Φεβρουαρίου ήταν μια πρωτόγνωρη και μοναδική εμπειρία. Ήταν οι πρώτες μου εξετάσεις ως τεταρτοετής και οι τελευταίες πριν θεωρηθώ "επί πτυχίω". Φυσικά ως τεταρτοετείς, εμείς ήμασταν οι επιμελείς της σχολής, διαβάσαμε σε όλα -σχεδόν- τα μαθήματα, αντιγράψαμε πολύ λίγο, βοηθήσαμε και τον πλησίον που έχει δώσει το μάθημα 1.385 φορές. Κυρίως τον "επί πτυχίω" πλησίον. Καλά, και τους φίλους μας. Εντάξει, κι αυτούς που μας βοήθησαν σε μια ερώτηση. Οκ, όλους τους βοηθήσαμε απ' την καλή μας την καρδιά.
    Φυσικά ως τεταρτοετείς φοιτητές -που φάγαμε τα νιάτα μας μέσα σ' αυτή τη σχολή- ήμασταν κάτι περισσότερο από επιμελής, καθώς και εργασίες κάναμε -το λάπτοπ μου ρωτήστε τι τράβηξε- και διαβασμένοι πήγαμε -εξαίρεση η γλωσσόλογια.ποτέ δεν τη διάβασα και ποτέ δεν πρόκειται να τη διαβάσω- και δώσαμε όλα τα μαθήματα -εντάξει ένα δεν έδωσα, μην το κάνουμε θέμα. Και καθώς είχαμε πρακτική, ξυπνούσαμε μέσα στην εξεταστική απ' τις 6μιση για να πάμε να διδάξουμε στο δημοτικό και μετά να επιστρέψουμε για διάβασμα -μπορεί να μην ήταν κάθε μέρα, αλλά ήταν ζόρι.
    Δεν ξέρω γιατί, αλλά ενώ τον Σεπτέμβρη ήμασταν όλοι "κλάιν μάιν" ξαφνικά κάπου στο 7ο εξάμηνο γίναμε επιμελείς κι αρχίσαμε να αγχωνόμαστε για το πτυχίο -ακόμη κι αυτοί που δε χρωστάνε μαθήματα.
    Εγώ, οκ, δε χρωστάω πολλά μαθήματα. Ένα που χρωστούσα το πέρασα, ένα που περιμένω βαθμολογία, άφησα κι ένα την προηγούμενη δευτέρα κι άλλα 4 στο επόμενο εξάμηνο που δεν τα έχω δώσει ακόμη. Καλά είναι.. Μόνο που έχω τα ρώσικα κι αγχώνομαι. Να δω τι θα κάνω..
    Τέλος πάντων, αυτό είναι δικό μου πρόβλημα. Τώρα ξεκούραση. Ένα μάθημα μου έμεινε και τελειώνει η εξεταστική μου. Ευτυχώς αναβλήθηκε για 22/02 κι έχω 10 μέρες για διάβασμα.

Ας χαλαρώσουμε λίγο τώρα...


*αυτό είναι το βίντεο με το οποίο μας εξέτασαν στο ακουστικό στα ρώσικα. ήταν τόσο αστείο που δε μπόρεσα να μην το μοιραστώ μαζί σας. πραγματικά είχα ξεκαρδιστεί στα γέλια όσο εξεταζόμασταν. μπορεί να είναι στα ρώσικα, αλλά καταλαβαίνεις τι λένε βλέποντάς τους. είναι μια εξεταστική σε ρώσικο πανεπιστήμιο κι ο κάθε φοιτητής πάει αδιάβαστος και λέει το μακρύ του και το κοντό του. μια κοπελιά πχ βάζει μπαλόνια στην κοιλιά και λέει ότι είναι στον 8ο μήνα. πάνω που πάει να τη διώξει ο καθηγητής, το μπαλόνι σκάει. τέτοια ευτράπελα είναι όλα, που συμβαίνουν σε όλα τα πανεπιστήμια. Επίσης να σας πω ότι αυτός που τρώει κλωτσιά απ' τον καθηγητή είχε πει πως η Ελλάδα εξεστράτευσε στην Τροία κι αυτό -κοροϊδεύοντας τους 300- φωνάζει "Это Спарта" (This Is Spartaaa!) και των κλωτσά για να τον ρίξει. Επίσης, ο φοιτητής στο τέλος είναι ο μοναδικό που ξέρει την απάντηση κι επειδή πέρασε αυτός γιορτάζουν όλοι μαζί.



2 σχόλια:

  1. Α εμείς τελειώσαμε!!:Ρ
    Και επιπλέον στο πα;Θα Μάθω ρωσικα!!Στους επομενους μηνες λέω να γραφτω ρωσικά!!:Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς τα πήγες; :)

      Καλά θα κάνεις! Και πουθενά να μη σου χρειαστεί, μάθε τέχνη κι άστηνε.. ;)

      Διαγραφή