Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Milkshake ροδάκινο και sneakers

Milkshake ροδάκινο

Χθες είχα μια πολύ περίεργη έμπνευση. Σκέφτηκα, λοιπόν, να δοκιμάσω το συνδυασμό ροδάκινου και σοκολάτας sneakers σ' ένα milkshake. Το αποτέλεσμα ήταν απολαυστικότατο και πολύ ενδιαφέρον -φρουτώδες και σοκολατένιο ταυτόχρονα. Εκτός αυτού είναι ένα πολύ δροσερό και πολύ χορταστικό ρόφημα(φανταστείτε ότι εγώ κατάφερα να πιω μόνο το μισό). Ιδανικό για το πρωινό μας. Κυρίως για τους καλοκαιρινούς μήνες, που έχουμε ανάγκη πολύ θρεπτικά γεύματα που είναι, ωστόσο, ελαφριά.
Να σημειώσουμε, όμως, ότι προσθέτοντας το sneakers θεωρείται ελαφρύ μόνο σε μια διατροφή διατήρησης κι όχι απώλειας βάρους(γιατί μετά δεν έχουμε αρκετά περιθώρια κατανάλωσης θερμίδων, με αποτέλεσμα να σκυλοπεινάσουμε την υπόλοιπη μέρα :Ρ). Μπορούμε, όμως, να καταναλώσουμε τη μισή ποσότητα ή να χρησιμοποιήσουμε μισό sneakers ή ακόμη και να παραλείψουμε εντελώς το sneakers(εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε λίγα δημητριακά ολικής άλεσης για να το κάνετε πιο χορταστικό).

Υλικά:
1φλ γάλα
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
1 ροδάκινο(νεκταρινι)
1 σοκολάτα sneakers
Προαιρετικά
ζάχαρη ή μέλι

Εκτέλεση:
Βάζουμε το γιαούρτι στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά. Κόβουμε το ροδάκινο σε κομμάτια. Το μετράμε στο φλιτζάνι. Γενικά, όσο είναι το ροδάκινο τόσο είναι και το γάλα. Κόβουμε το sneakers σε κομμάτια. Κανονικά χρησιμοποιούμε μίξερ, αλλά γίνεται και στο μούλτι -ειδικά σ' ένα φοιτητικό σπίτι είναι απίθανο να βρεις μίξερ. Ρίχνουμε το γάλα, το νεκταρίνι και το sneakers. Βγάζουμε το γιαούρτι απ' την κατάψυξη και βάζουμε το μισό. Βάζουμε 1 κγ γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος για περισσότερη γεύση. Τα χτυπάμε λιγάκι.
Βλέπουμε την πυκνότητα και προαιρετικά προσθέτουμε και το υπόλοιπο γιαούρτι(εγώ το έβαλα επειδή τα γαλακτοκομικά μου είναι όλα ημιαποβουτυρωμένα και το ήθελα πυκνό). Χτυπάμε λίγο ακόμη. Λόγω του sneakers, έκρινα ότι δε χρειάζεται γλυκαντικά, αν όμως το θέλετε πολύ γλυκό μπορείτε να προσθέσετε.
Ρίχνουμε το μείγμα σ' ένα μεγάλο ποτήρι και το ρόφημα μας είναι έτοιμο. Μμμμ!
Μπορείτε να το διακοσμήσετε με πολλούς τρόπους: να βάλετε σιρόπι σοκολάτα στα τοιχώματα του ποτηριού πριν ρίξετε το milkshake, να βάλετε από πάνω σαντιγί, ολόκληρα κομμάτια νεκταρίνι, τριμμένη σοκολάτα ή ακόμη και τριμμένους ξηρούς καρπούς.


*Θερμιδικά όλο το ρόφημα αποδίδει 578kcal, ή 336kcal αν παραλείψουμε το sneakers
και σερβίρει περίπου 2 ποτήρια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου