Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Shoes of the month: Oxford Shoes

Ως παπούτσια του μήνα επέλεξα για τον μήνα των γενεθλίων μου το νέο αντικείμενο του πόθου μου. Το παπούτσι που θέλω απεγνωσμένα ν' αγοράσω τους τελευταίους μήνες. Τον αγαπημένο μου Δεκέμβρη, λοιπόν, κοσμούν τα:
Brogues, Oxford, Derby

Τρία παπούτσια, τρία ονόματα με ένα σχέδιο στο μυαλό μας. Αντρικό καλό παπούτσι. Ουσιαστικά είναι το ίδιο παπούτσι με πολύ μικρές αλλαγές στο σχέδιο του που όταν συνδυαστεί σωστά δίνει από τα πιο “ψαγμένα” looks! Τα συγκεκριμένα παπούτσια έκαναν την εμφάνιση του πιο έντονα τα τελευταία χρόνια και πιο συγκεκριμένα το 2009 με ένθερμη υποστηρίκτρια τους την πολύ stylish
Sienna Miller να δημιουργεί αμέσως νέα τάση κάνοντας όλες τις fashionistas να τα αναζητούν για τα δικά τους outfits.


Η διαφορά μεταξύ των τριών είναι ότι το πρώτο, τα Brogues, είναι πιο κλασσικό σχέδιο, που φοριέται με κοστούμι και ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα εύκολα καθώς έχει κάπως πιο χοντρή σόλα και τακούνι, η γλώσσα κάτω από τα κορδόνια δεν φαίνεται καθόλου (όπως και στα oxford) με χαρακτηριστικό το σχέδιο στην μύτη του που θυμίζει το αγγλικό γράμμα “W” και συνήθως συνοδεύεται από μικρές τρυπούλες. Τα oxford είναι λιγότερο επίσημο σχέδιο με επίσης κλειστά κορδόνια και συνήθως με "καπάκι" στην μύτη του. Και τα Derby είναι τα πιο απλά, με άνοιγμα κάτω από τα κορδόνια που συνοδεύει πιο casual ντύσιμο.

 


Μπορεί να μετράει περίπου 3 χρόνια έντονης παρουσίας στον χώρο της γυναικείας μόδας αλλά υπάρχει στα συγκεκριμένα πόδια περίπου από την δεκαετία του ’30, με την Coco Chanel να τα τιμά -η αγάπη της για το ανδρόγυνο ντύσιμο είναι γνωστή- και λίγο αργότερα η θρυλική Twiggy στα 60s να δημιουργεί νέα τάση με την προτίμηση της σε αυτά.

Τα παπούτσια αυτά ταιριάζουν σε πολλά στυλ(κολεγιακό-preppy, office look, ανδρόγυνο, urban chic, casual, hipster, boho, ρετρό-vintage ακόμη και ρομαντικό-με αέρινες φούστες και βολάν, παστέλ χρώματα και floral patterns) και φυσικά φοριούνται απ' το πρωί μέχρι το βράδυ! Τον τελευταίο καιρό, μάλιστα, έχει επικρατήσει να αποκαλούνται έτσι όλα τα παπούτσια που έχουν κορδονάκια από τα flat και λίγο πιο casual παπούτσια, μέχρι μποτάκια ίσια ή με χαμηλό τακούνι και τα ψηλοτάκουνα booties έως ακόμη και κάποιες γόβες! Βρείτε, λοιπόν, το δικό σας στυλ και προσαρμόστε τα σε αυτό.

Τέλος, επειδή γνωρίζω ότι αρκετές σκέφτονται αν πρέπει να τα αποκτήσουν, όχι μόνο για το πώς θα συνδυαστεί αλλά και για το πόσο θα φορεθεί, να έχετε υπόψη σας ότι είναι όσο κλασσικό είναι και ένα ζευγάρι μπαλαρίνες ή μπότες ιππασίας. Μην τα φοβάστε λοιπόν αφού εκτός από διαχρονικά είναι άνετα κομψά και πολύ πολύ stylish!






































 













Extra Tips:
  • Γυρίστε προς τα πάνω το παντελόνι τόσο ώστε να φαίνονται οι αστράγαλοι σας για να δείξει το ντύσιμο και πιο ωραίο και πιο θηλυκό.
  • Μπορείτε επίσης να φορέσετε ένα ζευγάρι κάλτσες σε έντονο χρώμα σε όποιο μήκος κι αν είναι το παντελόνι, για πιο stylish αποτέλεσμα.
  • Στα φορέματα και στις φούστες προσθέστε εάν θέλετε κοντές ή και ψηλές κάλτσες στο ίδιο ή διαφορετικό χρώμα από αυτό των παπουτσιών για να δώσετε έξτρα πόντους στυλ στο look σας! Οι απανταχού fashionistas που κυκλοφορούν με oxfords ορκίζονται πίστη στο απόλυτο αξεσουάρ-φετίχ αυτού του παπουτσιού.

*Κι αν θέλετε να μάθετε δυο πράγματα παραπάνω, μπείτε στον κόπο να διαβάσετε γι' αυτά στο γνωστό site-εγκυκλοπαίδεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου