Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Φωτο-αγένεια alert!

5 tips για να δείχνεις αδύνατη στις φωτογραφίες


Η δύναμη μιας κακής φωτογραφίας είναι, δυστυχώς, μεγάλη. Τα καλά νέα είναι ότι εκτός και αν φωτογραφίζεσαι από κάποιον επαγγελματία, υπό τον κατάλληλο φωτισμό και σκηνικό δηλαδή, πρακτικά αποκλείεται να βγεις εκθαμβωτική κάθε φορά. Γιατί είναι αυτά καλά νέα; Διότι αυτό σημαίνει ότι οι φωτογραφίες που τράβηξες η ίδια με το smartphone σου ή μια φίλη σου που δεν έχει ιδέα πως να χειριστεί σωστά την (επαγγελματική κατά τα άλλα) φωτογραφική μηχανή της δεν έχουν καμία σχέση με το πως φαίνεσαι στην πραγματικότητα. Η φωτογένεια είναι γενικά ένα μεγάλο κεφάλαιο. Μην τη θεωρείς συνώνυμο της ομορφιάς γιατί είναι δύο τελείως ανεξάρτητα θέματα και το ένα δεν προϋποθέτει απαραίτητα και το άλλο. Το να είσαι φωτογενής σημαίνει βασικά να ξέρεις πως φαίνεσαι στο φακό, γνώση που αποκτάς με το χρόνο (hello εξάσκηση στον καθρέφτη). Αν ακολουθήσεις και τα παρακάτω tips η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη.

1. Ντύσου κατάλληλα.
Ο νούμερο 1 κανόνας: Αν γνωρίζεις ότι εκεί που πηγαίνεις είναι πιθανό να φωτογραφηθείς, φρόντισε να φορέσεις ρούχα που ξέρεις ότι σε κολακεύουν. Τα μονοχρωματικά outfits είναι ασφαλής επιλογή. Επίσης εσώρουχα που σμιλεύουν το σώμα είναι δυνατοί σύμμαχοί σου.

2. Say no to below.
Δηλαδή, μη φωτογραφίζεσαι από κάτω προς τα πάνω. Είναι η πιο κακή γωνία που μπορείς να επιλέξεις γιατί σίγουρα θα σου προσθέσει κιλά. Η καλύτερη θέση για την κάμερα είναι λίγο πάνω από το ύψος του κεφαλιού σου, αφού για να κοιτάξεις το φακό αναγκαστικά το βλέμμα σου είναι ανοδικό και έτσι ο λαιμός σου επιμηκύνεται. Να θυμάσαι γενικά ότι όσο πιο κοντά είναι ο φακός, τόσο πιο μεγάλο φαίνεται το θέμα της φωτογραφίας.

3. Σπρώξε το σαγόνι προς τα έξω ή χρησιμοποίησε τη γλώσσα.
Ακούγεται περίεργο, όμως όταν χαμογελάμε είναι πολύ πιθανό να φαίνεται ότι έχουμε χαλαρό δέρμα κάτω από το σαγόνι (το γνωστό «διπλό» σαγόνι). Μπορείς λοιπόν είτε να προτείνεις το σαγόνι ελαφρά είτε να κολλήσεις τη γλώσσα σου στον ουρανίσκο την ώρα που χαμογελάς, τεντώνοντας έτσι τους μυς του λαιμού. Η Renne Zellweger και η Heidi Clum χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνική (αυτές ξέρουν).

4. «Γύρνα» το σώμα σου.
Έχουμε δει πολλούς celebrities να το κάνουν. Η τεχνική: στρέφεις ελαφρά το σώμα σου προς το πλάι κοιτώντας την κάμερα και φέρνεις το ένα πόδι να σταυρώσει μπροστά από το άλλο. Τέλος, τα δάχτυλα του ποδιού πρέπει να κοιτούν προς το φακό και το βάρος σου να είναι στο πίσω πόδι (καθρέφτη στο σπίτι hello again).

5. Η κλασική πόζα του μοντέλου.
Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί οι stars στις φωτογραφίσεις τοποθετούν το μπροστινό χέρι (αυτό που βλέπει πρώτα η κάμερα δηλαδή) στο γοφό τους; Γιατί έτσι αποφεύγουν το μπράτσο να πιέζεται πάνω στο σώμα και να φαίνεται πλαδαρό ή παχύ. Εναλλακτικά, αν η πόζα αυτή σου φαίνεται πολύ στημένη απλά άσε τα χέρια να στέκονται δίπλα στο σώμα αλλά όχι κολλημένα σε αυτό.

Πηγή: Miss Bloom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου