Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Totally Casual

Καιρό είχα να γράψω μια ανάρτηση για μόδα και ακόμη περισσότερο καιρό να γράψω μια ανάρτηση που να αναλύει κομμάτι-κομμάτι ένα καυτό στυλ της φετινής σεζόν. Αυτή τη φορά επέλεξα το casual chic με βασικό κομμάτι -σήμα κατατεθέν- τα αγαπημένα μποτάκια Timberland, τα οποία 40 περίπου χρόνια μετά τη "γέννηση" τους είναι πιο αναγνωρίσιμα και περιζήτητα από ποτέ. Γι' άλλη μια φορά επιλέγω βασικά κομμάτια -που πρέπει ίσως να έχουμε στη γκαρνταρόμπα μας- τα οποία μπορούν να φορεθούν σε άπειρους συνδυασμούς, πέρα από την πρόταση της παρούσας ανάρτησης. Το συγκεκριμένο στυλ που προτείνεται είναι ταυτόχρονα κομψό και άνετο, κάτι που το καθιστά ιδανικό.





Timberland Boots
Το πρώτο που θα χρειαστείτε φυσικά είναι τα πασίγνωστα μποτάκια! Είτε με το κλασικό μουσταρδί χρώμα, είτε με το πιο χαριτωμένο ροζάκι που πήρε το μάτι μου πρόσφατα, είναι ένα παπούτσι πολύ στυλάτο και απόλυτα casual.




Φούτερ
Το φούτερ φέτος παίρνει μια νέα διάσταση. Είναι κι αυτό ένα hot fashion item. Το βλέπουμε σε φωτογραφίες street style σε συνδυασμούς απροσδόκητους -σαν ένα κομμάτι haute couture. Επιλέξτε ένα φούτερ σε ουδέτερους τόνους με μια ιδιαίτερη στάμπα. Φέτος βλέπουμε στάμπες που φέρουν έξυπνα λογοπαίγνια με ονόματα οίκων υψηλής ραπτικής.




Τζιν Πουκάμισο
Το πιο αγαπημένο πουκάμισο των 2 τελευταίων σεζόν. Το τζιν πουκάμισο μπορεί να φορεθεί είτε μέσα από φούτερ(όπως στην προκείμενη πρόταση) ή πλεκτά ως γιακάς, είτε αυτόνομα ως πουκάμισο ή ακόμη και ως σακάκι-ζακέτα το καλοκαίρι(το έχω φορέσει και με τους τρεις τρόπους και είναι υπέροχο!). Στη συγκεκριμένη περίπτωση σας το προτείνω μέσα από φούτερ για να επιτύχετε το casual chic στυλ της ανάρτησης.




Boyfriend Jeans
Ένα από τα πιο hot fashion items της χρονιάς. Κάποιες τα αγαπούν, άλλες αγαπούν να τα μισούν. Παρόλο που είναι κομμάτι χοντροκομμένο, είναι κομψό μ' έναν ιδιαίτερο τρόπο. Αν, όμως, παρά τις παραινέσεις μου συνεχίζει να μην σας αρέσει, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με το αγαπημένο σας και πολυφορεμένο τζιν. Αυτό ξέρετε, αυτό εμπιστεύεστε.




Parka Jacket
Τα παρκά μπουφάν τα είδαμε παντού φέτος. Είναι ένα ιδιαίτερο μπουφάν, καθώς από έξω φαίνεται πολύ λεπτό ενώ στην πραγματικότητα έχει χοντρή επένδυση. Είναι το κορυφαίο κομμάτι για ένα casual ντύσιμο.




Nerdy Γυαλιά
Μια μικρή πινελιά που ωστόσο θα απογειώσει το ντύσιμο σας. Στο εμπόριο κυκλοφορούν τέτοια γυαλιά -χωρίς φακό μυωπίας- με τιμές που ξεκινούν από 6 ευρώ. Θα μου πείτε τώρα γιατί να φορέσετε γυαλιά από τη στιγμή που δεν τα χρειάζεστε. Είναι τάση πρώτον και 6 ευρώ για ένα αξεσουάρ δεν είναι πολλά. Σε περίπτωση λιακάδας το αξεσουάρ αυτό μπορεί να αντικατασταθεί με γυαλιά ηλίου Ray-Ban αντίστοιχου σκελετού ή σκελετού aviator. Πριν, όμως, επιχειρήσετε να τα αγοράσετε δοκιμάστε έναν ανάλογο σκελετό -δεν είναι για όλα τα πρόσωπα.



P.S. Εναλλακτικά μπορείτε να αντικαταστήσετε το φούτερ μ' ένα Boyfriend T-shirt
Περισσότερη έμπνευση γι' αυτό το στυλ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου