Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Ατομικό κέικ-μελομακάρονο των 5 λεπτών!!!


Έχω αναρτήσει αρκετές φορές συνταγές για το γνωστό κεκάκι των 5 λεπτών στο φούρνο μικροκυμάτων. Είναι γρήγορο, με ελάχιστα υλικά και ό,τι πρέπει για τις βραδινές λιγούρες. Η ορίτζιναλ συνταγή που είχα ανακαλύψει πριν χρόνια είναι αυτή, αλλά έχετε καταλάβει ότι μου αρέσει να πειραματίζομαι, προσαρμόζοντάς τη ανάλογα με ό,τι έχει το ψυγείο, όπως έγινε φανερό εδώ και εδώ. Αυτή τη φορά οι προμήθειες στο ντουλάπι μα και το μουντ ήταν ακόμη χριστουγεννιάτικα, οπότε είπα να πειραματιστώ με την αγαπημένη γεύση του μελομακάρονου! 
Το αποτέλεσμα με δικαίωσε απόλυτα!



Υλικά:

1-2 κ.γ. μαργαρίνη λιωμένη
4 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. σιμιγδάλι
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. γάλα εβαπορέ
χυμό και ξύσμα από μισό πορτοκάλι

Για το πασπάλισμα:
1-2 κ.γ. μέλι
λίγα καρύδια


Εκτέλεση:

Μέσα σ' ένα φλιτζάνι ανακατεύετε τις σκόνες. Προσθέτετε το γάλα, το ξύσμα, το χυμό, και τη λιωμένη μαργαρίνη. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να σχηματιστεί ένα παχύρρευστο μείγμα. Ψήνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 5 λεπτά.
Όταν ψηθεί το κουνάτε ελαφρά να ξεκολλήσει απ' τα τοιχώματα του φλιτζανιού και το βγάζετε. Σερβίρετε στο κέντρο μικρού επίπεδου πιάτου. Περιχύνετε με το μέλι και πασπαλίζετε με τα καρύδια -χοντροκομμένα και ψιλοκομμένα.


Tips:

  • Η κανέλα είναι το βασικό μπαχαρικό, αλλά μη φοβηθείτε να προσθέσετε κι άλλα μπαχαρικά που ταιριάζουν με τα χριστουγεννιάτικα γλυκά, όπως γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ κ.λ.π.
  • Μπορείτε να προσθέσετε επίσης εσάνς βανίλιας ή ό,τι άλλο αρωματικό σας αρέσει.
  • Το σιμιγδάλι είναι προαιρετικό, εγώ το πρόσθεσα όμως για να θυμίζει περισσότερο μελομακάρονο η γεύση και η μυρωδιά του κέικ.
  • Μπορείτε αν θέλετε να αντικαταστήσετε τη μαργαρίνη με ελαιόλαδο, αλλά η σύσταση δεν θα είναι το ίδιο συμπαγής.
  • Καλό ανακάτεμα τα υγρά στοιχεία με τις σκόνες, για να ψηθεί το κεκάκι ομοιόμορφα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου