Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

5 Φεβρουαρίου: Ημέρα Nutella

EDITORIAL


Σήμερα, 5 Φεβρουαρίου είναι Ημέρα Nutella!

Η Nutella, το πασίγνωστο άλειμμα πραλίνα φουντουκιού, έκανε την παρθενική της εμφάνιση στην ιταλική αγορά το 1964. Με το πέρασμα των χρόνων συνδυάστηκε με κάθε πιθανό ταίρι: κρέπες, βάφλες, τοστ, pancakes, κέικ, μπισκότα, παγωτά... Σήμερα, 50 χρόνια μετά, αποτελεί αγαπημένη λιχουδιά μικρών και μεγάλων και αναπόσπαστη προμήθεια στα ντουλάπια κάθε σπιτιού. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που "ορκίζονται πίστη" στη συγκεκριμένη μάρκα, προκαλώντας έριδες με το αντίπαλον δέος υποστηρικτών της ελληνικής Merenda. Εμένα επιτρέψτε μου να δηλώσω παθιασμένη φαν της Nutella.

43 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του προϊόντος στην αγορά, το 2007, καθιερώθηκε η 5 Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Nutella. Αυτή τη γιορτή επικαλούμαστε κι εμείς ως δικαιολογία για να τιμήσουμε την αγαπημένο σοκολατοφουντουκένιο πειρασμό δεόντως. Αν είσαι chocaholic είναι η καλύτερη αφορμή για να «τιμήσεις» κι εσύ την περίσταση, βουτώντας αχόρταγα στη ρευστή σοκολάτα της! 

Οι επιλογές σου σήμερα πολλές: συνδύασε την με ξηρούς καρπούς, με φρούτα, με ήδη έτοιμα γλυκά που έχεις στην κουζίνα σου (π.χ. κέικ,κρουασάν, τσουρέκι, κουλουράκια, κρέπα, βάφλα κ.ά), φτιάξε ρόφημα ζεστής Nutella, ή κάποια συνταγή για γλυκάκι,στην οποία να είναι αυτή το κύριο συστατικό, ή απλώς βούτα το κουτάλι σου στο βάζο της και καλή απόλαυση!

Και για να έχεις όλα τα εφόδια για «να το γιορτάσεις», όπως πρέπει, δες μερικές προτάσεις για γλυκές παρασκευές με nutella:



Υπέροχα, λαχταριστά κουλουράκια με Nutella. Μια εύκολη συνταγή με 5 μόνο υλικά έτοιμα σε 10 λεπτά για το φούρνο για να απολαύσετε λαχταριστά κουλουράκια με το πρωινό γάλα τα παιδιά και το καφέ οι μεγάλοι.

Υλικά:
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 αυγό
110 γρ. ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι Nutella
2 κ.σ. βούτυρο [φυτική μαργαρίνη]

Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C και στρώστε στο ταψί του φούρνο μια λαδόκολλα.
Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι σε ένα μίξερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε σταδιακά και το αλεύρι και συνεχίζετε να χτυπάτε με το “γάντζο” του μίξερ για 2-3′ ακόμα.
Επειδή η ζύμη θα είναι ελαφρώς κολλώδης, βρέξτε τα χέρια σας και πλάστε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού, τα πιέζετε ελαφρά και τα τοποθετείτε στη λαδόκολλα στο ταψί με 2,5 εκ. διάστημα μεταξύ τους.
Ψήστε για 10-12 λεπτά. Βγάζετε από φούρνο τα αφήνετε να κρυώσουν μέσα στο ταψί για 5′, μετά τα βγάζετε και τα απολαμβάνετε.


Κι επειδή μία μόνο πρόταση δεν είναι ποτέ αρκετή:







Πηγή(το κείμενο έχει υποστεί επεξεργασία - διασκευή): Νeolaia.gr

3 σχόλια:

  1. Πωπωπωπωω...Τι μας κάνεις τώρα....Απαπαπααα <3 Θέλω να τα δοκιμάσω όλααα...Αν και παγωτό είναι το μόνο που έχω φτιάξει :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς από βδομάδα θα κάνουμε τα μπισκότα ;))

      Παγωτό έχω φτιάξει δυο φορές(το καλύτερο ήταν μόκα -με εσπρέσσο!), αλλά χάλασε το εξάρτημα του μίξερ μας που χρησιμοποιούσα για το παγωτό και δεν μπορώ να κάνω πια :Ρ

      Διαγραφή
    2. Αααα μπισκοτάκιααα <3
      Αχχχ παγωτό με νουτέλα τέλειο τέλειο τέλειο..Αν και με εσπρέσσο που λες τώρα μου κίνησε το ενδιαφέρον χαχαχα <3

      Διαγραφή