Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ρολά μηλόπιτα

Μηλόπιτα και σε ρολά! Τα γλυκά ρολά μου αρέσουν πολύ γιατί τρώγονται στο χέρι και η παρασκευή τους είναι συνήθως πολύ εύκολη. Εδώ δεν παιδευόμαστε με ζύμες και φύλλα πολύ απλά χρησιμοποιούμε το ψωμάκι του τοστ. Όσο για την γέμιση, μπορούμε να φτιάξουμε μία σπιτική ή να αγοράσουμε σε κονσέρβα. Καμιά φορά αντί για γέμιση βάζω μαρμέλα και το αποτέλεσμα είναι απλά μαγικό. Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε ανάλογα την όρεξη και την διάθεσή σας…


Ρολά μηλόπιτας. Πανεύκολα και απολαυστικά!

Υλικά:
  • 10 φέτες λευκό ψωμί του τοστ
  • γέμιση για μηλόπιτα σε κονσέρβα
  • 1/3 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα


Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Κόβουμε την κόρα από κάθε φέτα ψωμιού και ισοπεδώνουμε τις φέτες με ένα πλάστη. Ανακατεύουμε την κανέλα και την ζάχαρη σε ένα μικρό πιάτο.
  3. Ρίχνουμε την γέμιση για μηλόπιτα σε ένα πιάτο και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας γέμιση σε κάθε φέτα ψωμιού και την τυλίγουμε σε ρολό.
  4. Βουτάμε κάθε ένα ρολό στο λιωμένο βούτυρο και ύστερα στο μείγμα ζάχαρης-κανέλας (κυλώντας το).
  5. Τοποθετούμε τα ρολά με την ραφή προς τα κάτω σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε ζεστά.

Πηγή: Μarymary

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου