Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Ο επαναπροσδιορισμός του φούτερ

Η άνοιξη έχει πλέον μπει για τα καλά. 


Μαζί με το χειμώνα, αποχαιρετάμε κι ένα από τα αγαπημένα μου trends της χρονιάς που πέρασε(στην Ελλάδα, για την ακρίβεια, γιατί στο εξωτερικό έκανε νωρίτερα την εμφάνισή του). Μια τάση που επιλέγω να περιγράφω ως "ο επαναπροσδιορισμός του φούτερ". 


Αναμφίβολα, φέτος ήταν η χρονιά του φούτερ.

Όλες έχουμε -έστω- ένα φούτερ στη ντουλάπα μας, το οποίο φοράμε τις "τεμπέλικες" εκείνες ημέρες που ρίχνουμε πάνω μας ό,τι βρούμε πρόχειρο(μη μου πείτε ότι υπάρχει πιο effortless ντύσιμο από ένα φούτερ με τζιν ή φόρμα και αθλητικά παπούτσια) ή που απλά θέλουμε να χαλαρώσουμε μέσα σε ένα άνετο και ευρύχωρο ρούχο. Αυτό μέχρι πρόσφατα, τουλάχιστον.
Το αγαπημένο αυτό ρούχο βρήκε έναν ολοκαίνουριο τρόπο να δηλώσει την παρουσία του στην γκαρνταρόμπα μας, με μία τάση που προσωπικά λάτρεψα λόγω του συνδυασμού πρωτοτυπίας και άνεσης(παραδεχτείτε το, όλες αγαπάμε τα χουχούλικα φούτερ μας).

Καθώς η μόδα αρχίζει σιγά-σιγά να ομοιάζει ξανά με εκείνη των 80's και 90's, το φούτερ -σήμα κατατεθέν του στυλ εκείνης της εποχής- κάνει ένα δυναμικό comeback. Οι μεγάλοι οίκοι μόδας, με πρωτοπόρους τους Balenciaga και Givenchy, αναβάθμισαν το κλασσικό αυτό κομμάτι της αθλητικής γκαρνταρόμπας σε must have fashion item. Οι απανταχού fashionistas το λάτρεψαν και το διαδίκτυο κατακλύστηκε από φωτογραφίες street style, στις οποίες πλάσαραν περήφανα το μέχρι πρότινος ταπεινό και καταφρονεμένο φούτερ και το κατέστησαν ένα από τα πιο hot trends της χρονιάς. 
Λεπτό ή χοντρό, εφαρμοστό ή oversized, μονόχρωμο ή με στάμπα*, casual ή glam, ρομαντικό ή ροκ, με φούστα ή παντελόνι, σκέτο ή πάνω από ένα πουκάμισο, μ' ένα αθλητικό jacket ή με μακρύ παλτό, με ψηλοτάκουνα ή flat, sneakers ή μπότες, το φούτερ έγινε φέτος ένα κομμάτι πασπαρτού. Ένα fashion statement για όλες τις ώρες και όλες τις διαθέσεις.

* Bonus πόντοι για τα nerds που ενσωμάτωσαν του αγαπημένους τους -λογοτεχνικούς ή κινηματογραφικούς- ήρωες στο στυλ τους.


Παρακάτω ακολουθούν φωτογραφίες -για όλα τα γούστα- από το φούτερ όπως φορέθηκε το φετινό χειμώνα τόσο στις πασαρέλες όσο και στους δρόμους(αλλά και μερικές πρώιμες απόπειρες επαναπροσδιορισμού του φούτερ πριν από λίγα χρόνια).











  





 





























Δεν ξέρω για εσάς, εγώ πάντως ανυπομονώ να το ξαναφορέσω του χρόνου.


Υ.Γ. Μπορείτε να δείτε μερικούς ακόμη ενδιαφέροντες συνδυασμούς του φούτερ στο άρθρο "28 outfits για τον Φεβρουάριο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου