Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Μπλογκομάγισσες

Ας κάνουμε μια μικρή παύση πριν συνεχίσουμε το "στοιχειωμένο" μας αφιέρωμα στο Halloween. 

Καθώς προχωράμε στα ενδότερα του αφιερώματος, οι αναρτήσεις γίνονται αόρατες στον κοινό αναγνώστη. Για να μπορέσετε, λοιπόν, να τις διαβάσετε θα χρειαστείτε μια έξτρα δόση...μαγείας! Είναι καιρός να ξυπνήσουμε τη μάγισσα που κρύβουμε μέσα μας και να εναρμονιστούμε με το μυστικισμό που επιβάλει τούτη η απόκοσμη γιορτή. Κι επειδή δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου ανάλογο...ξυπνητήρι στα Jumbo, σας βρήκα μια εναλλακτική. 

Halloween χωρίς μάγισσες γίνεται; Δε γίνεται!

Flashback ολοταχώς στο 1998. Όποιος γνωρίζει την ξένη τηλεοπτική σειρά φαντασίας Charmed (Οι Μάγισσες), σίγουρα θυμάται πώς ξεκίνησαν όλα. Σίγουρα θυμάται τη νεότερη από τις τρεις αδερφές, Phoebe, να διαβάζει -χωρίς να έχει ιδέα για τις συνέπειες των πράξεών της- ένα ξόρκι από το αλλόκοτο βιβλίο που ανακάλυψε στη σοφίτα του σπιτιού που οι τρεις αδερφές κληρονόμησαν από τη νεκρή γιαγιά τους. Το ξόρκι είναι κάτι παραπάνω από αληθινό και ξυπνά από το λήθαργο τις μαγικές δυνάμεις των τριών αδερφών, που στην πραγματικότητα κατάγονται από μια μακριά γενιά μαγισσών (οι ρίζες της οποίας εκτείνονται μέχρι τις μάγισσες του Σάλεμ και τις δίκες των μαγισσών το 1692) και οι οποίες είναι προορισμένες να γίνουν οι σπουδαιότερες μάγισσες στην ιστορία της μαγείας. Εκτός από τις μεμονωμένες τους δυνάμεις, οι Μαγευτικές (Charmed) μοιράζονται την ισχυρότερη δύναμη του μαγικού κόσμου, τη Δύναμη των Τριών (Power of Three). Με όπλο τη μαγεία τους, εκπληρώνουν το πεπρωμένο τους, που τις θέλει να προστατεύουν αθώους από τις δυνάμεις του κακού.

Απευθείας από το Book of Shadows των τριών τηλεοπτικών μαγισσών (χάρη στην εποχή του internet και τη διαδικτυακή μαγισσο-εγκυκλοπαίδεια Charmed Wiki) ακολουθούν οι στίχοι που επικαλούνται τη Δύναμη των Τριών για να ξυπνήσετε κι εσείς τη μάγισσα μέσα σας.


Dominus Trinus 
Hear now the words 
of the witches, 
The secrets we hid 
in the night. 
The oldest of Gods 
are invoked here. 
The great work of 
Magic is sought. 
In this night 
and in this hour, 
I call upon 
the Ancient Power. 

Bring your powers 
to we sisters three! 
We want the power! 
Give us the power!


The power of three will set us free...

1 σχόλιο: