Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Μους σοκολάτας με τυρί κρέμα

ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ

Όλοι ξέρουμε πόσο μπελαλίδικη είναι η αυθεντική μους σοκολάτας και πόσο εύκολο είναι να αποτύχει. Τα τελευταία χρόνια, όμως, οι απανταχού επίδοξοι μάγειρες εφευρίσκουν τρόπους για να γεμίζουν το τραπέζι με εύκολες, πρωτότυπες και γευστικές εκδοχές κλασικών φαγητών και γλυκών. Μία από αυτές τις παραλλαγές θέλει τη μους σοκολάτας σε μια πιο τυρένια εκδοχή - ένα πάντρεμα της μους με το cheesecake. Εκτός από την υπέροχη γλυκόξινη γεύση, η συγκεκριμένη μους βασίζεται στο τυρί κρέμα για να γίνει αφράτη και κρεμώδης, γλιτώνοντας μας από μεγάλο κόπο.

Τη συνταγή για αυτή την πανεύκολη μους σοκολάτας την είδα στην εκπομπή Chef στον αέρα, όπου παρουσιάστηκε ως σοκολατένιο ντιπ για φρούτα. Όταν επιχείρησα να φτιάξω graveyard triffle για να γιορτάσω το Halloween, αποφάσισα να χρησιμοποιήσω αυτήν την πανεύκολη εκδοχή της μους σοκολάτας, αφού βεβαίως έκανα με μερικές δικές μου προσαρμογές:

Υλικά
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
1 φλ. ζάχαρη άχνη
1/3 φλ. κακάο χωρίς ζάχαρη
1 φλ. κρέμα γάλακτος
1 κγ. εσάνς ρούμι

Εκτέλεση
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να σχηματίσουν μια παχιά μους. Μπορούμε να την καταναλώσουμε σκέτη σαν μους σοκολάτας, να το σερβίρουμε με φρούτα ως ντιπ ή να το χρησιμοποιήσουμε σε μια άλλη συνταγή (πχ σε μια τούρτα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου