Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Harry Potter Breakfast


Σας έχω πει επανειλημμένως πόσο αγαπώ τις τεμπέλικες Κυριακές και τα Κυριακάτικα brunch. Να πίνω γουλιά-γουλιά τον αγαπημένο μου καφέ μαζί με φρεσκοψημένες λιχουδιές. Αλμυρά "μεσημεριανοπρωινά" με αυγά σε όλες τις μορφές ή γλυκές απολαύσεις με αφράτες τηγανίτες ή βάφλες.

Οι Κυριακές του αφιερώματός μας εκτός από τεμπέλικες είναι και εορταστικές. Το θέμα του φετινού μεγάλου αφιερώματός μας είναι η μαγεία και το πάντρεμα του μυστικισμού του Halloween με την πανηγυρικότητα των Χριστουγέννων. Μεταμορφώνω το ιστολόγιο μου και όλες του τις αναρτήσεις και δημιουργώ το μαγεμένο Wizardfest. Για τις επόμενες ημέρες θα απολαμβάνουμε τα πρωινά μας στη μεγάλη τραπεζαρία του Hogwarts.

Ώρα για πρωινό στην ακαδημία μαγισσών. Μακριοί μαύροι μανδύες θροΐζουν στους διαδρόμους, καθώς οι μαθητές σπεύδουν ανυπόμονα στη μεγάλη τραπεζαρία, ενώ το θορυβώδες poltergeist, Peeves, τους καταδιώκει με τσόφλια αυγών και θραύσματα φρυγανιάς. Ο μαγεμένος ουρανός έχει τα κέφια του σήμερα, καθώς ατίθασες ηλιαχτίδες τρυπώνουν ανάμεσα στις συστάδες γκρίζων σύννεφων. Κυριακή σήμερα και τα σπιτικά ξωτικά μας κακομαθαίνουν. Στο τραπέζι μας περιμένουν αχνιστά pancakes που παίρνουν το σχήμα των αγαπημένων μας προσώπων από το Harry Potter. Αμέτρητες πιατέλες με γευστικά συνοδευτικά κάνουν τα τραπέζια να αναστενάζουν, ενώ ακόμη και τα φαντάσματα της σχολής λαχταρούν να δοκιμάσουν τις απίθανες λιχουδιές. 

Ένας συμμαθητής μας από το Hufflepuff μας οδηγεί στην κουζίνα του κάστρου, όπου ένα ευγενέστατο σπιτικό ξωτικό μας επιδεικνύει την τέχνη του και μας φορτώνει μπισκότα για απογευματινό τσιμπολόγημα. Εμείς αποτυπώσαμε τις δημιουργίες του σ' ένα μεγάλο κινούμενο πορτραίτο, ώστε να μπορέσουν να δουν όλοι πώς ένας χυλός από αλεύρι, γάλα και αυγά μεταμορφώνεται σε μαγικό αριστούργημα.

2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Και να μην είχαν αυτή τη μορφή, θα ήθελα να τα φάω όλα, αλλά ειδικά στη Χαρι Πότερ εκδοχή είναι απλά τέλειες <3

      Διαγραφή