Τὸ ξέρω πὼς καθένας μοναχὸς πορεύεται στὸν ἔρωτα, μοναχὸς στὴ δόξα καὶ στὸ θάνατο.
Τὸ ξέρω. Τὸ δοκίμασα. Δὲν ὠφελεῖ. Ἄφησέ με νἄρθω μαζί σου ~ Η Σονάτα του Σεληνόφωτος

Lisa

This is thy hour O Soul, thy free flight into the wordless. Away from books, away from art, the day erased, the lesson done. Thee fully forth emerging, silent gazing, pondering the themes thou lovest best. Night, sleep, death, and the stars. - Walt Whitman

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Harry Potter: A History of Magic

Harry Potter: A History of Magic
(BBC, 2017)

Στο σημερινό μάθημα Ιστορίας της Μαγείας θα παρακολουθήσουμε ένα ντοκιμαντέρ.

Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, το βρετανικό κανάλι BBC προέβαλε το ντοκιμαντέρ "Harry Potter: A History of Magic", το οποίο γυρίστηκε με αφορμή την έκθεση της Βρετανικής Βιβλιοθήκης, η οποία διοργανώνεται για τον εορτασμό της επετείου από τα 20 χρόνια κυκλοφορίας του βιβλίου “Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος“.

Οι τηλεθεατές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα origins του κόσμου που δημιούργησε η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, η οποία εμφανίζεται στο ντοκιμαντέρ και μιλάει για τα προσωπικά αντικείμενα που δώρισε στην έκθεση. Το ντοκιμαντέρ δείχνει τον κόσμο πίσω από τις κάμερες των ταινιών Χάρι Πότερ, ενώ εμφανίζονται σε αυτό, διαβάζοντας αποσπάσματα των βιβλίων, οι David Thewlis (Remus Lupin), Evanna Lynch (Luna Lovegood), Warwick Davis (Professor Flitwick), Miriam Margolyes (professor Pomona Sprout) και Mark Williams (Arthur Weasley). H Dolores Umbridge (Imelda Staunton) είναι η αφηγήτρια του ντοκιμαντέρ, το οποίο θα περιλαμβάνει και μια συνέντευξη της Ρόουλινγκ.


When in doubt, go to the library.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου